Under Kurven

Under Kurven's avatar

Latest Music

Under Kurven's avatar
Uploaded
Under Kurven's avatar
Uploaded
Under Kurven's avatar
Uploaded
Under Kurven's avatar
Uploaded
Under Kurven's avatar
Uploaded
Under Kurven's avatar

Under Kurven var et punk-band, der eksisterede i lige godt et årti. Det blev dannet i 2001 af Thomas Arnt og Troels Pleimert, to computer-nørder med fælles musikalske interesser, til et LAN-party i Hillerød. Senere blev guitarist Allan Sjølin og bassist Rasmus Lund-Hansen tilføjet, hovedsageligt fordi de havde deres egne instrumenter.

I 2004 indspillede de deres første plade, “Sange Lige Fra Hjertet”. Trommerne blev indspillet i et musiklokale på Musikalsk Grundkursus i Nykøbing F., hvor Allan på det tidspunkt gik, mens resten af instrumenterne (bas, guitar, synth og vokal) blev indspillet på Troels’ værelse hjemme hos hans forældre.

Efter et par liveshows fik bandet mulighed for at indspille plade #2 under lidt mere professionelle forhold. Med producer Anders Bjørn Rørbæk Pedersen (nu kendt som Audiolog) gik bandet i gang med EP’en “Nu Med Tænder” i vinteren. Undervejs forlod Allan gruppen og blev erstattet af Claus Pedersen. Claus indspillede det meste guitar på EP’en “Nu Med Tænder” fra 2005, men Allans ånd spøger stadig på det nummer, han var med til at skrive - Wahlberg-Notatet.

Efter Claus spillede en enkelt koncert med Kurven måtte han indse, at bandets kalkuleret stupide scenefremtræden ikke var hans kop te, så han trak sig igen. Allan kom tilbage til Kurven i 2006 og bandet begyndte at forberede deres næste udgivelse, samt at spille flere koncerter på små spillesteder.

Første plan var at indspille et gigantisk konceptalbum, som Thomas og Troels havde lavet demoer til. Men fordi det var så stort et projekt, besluttede de sig for også at indspille en “hurtig og beskidt” punk-plade ved siden af. Konceptalbummet skulle vise sig at forblive på demo-stadiet og den “hurtige og beskidte” punk-plade, “Dyb Som En Kiks”, blev udgivet efter mange forsinkelser året efter i 2007.

Det blev kun til en lille håndfuld koncerter de efterfølgende år før Under Kurven trak stikket i 2009 og gik hvert til sit. Som en sidste svanesang udgav de live-ep’en “The Mikkel EP”, der blev optaget i deres øvelokale.

from DK

Stats and Stuff

Last seen
Uploaded
26 tracks
Listens
93
Saved!